Mijn praktijk


Mijn praktijk

Mijn naam is Désirée Groot-Engelsman, ik ben getrouwd met Paul en heb twee volwassen kinderen. Sinds 14 oktober 2021 ben ik gediplomeerd Verpleegkundig Overgangsconsulent. Ik ben afgestudeerd aan de Stichting Hogeschool Breederode te Rotterdam.

Sinds 11 november 2021 ben ik met Scalae Hormonen in balans Overgangspraktijk geregistreerd bij de Kamer van Koophandel onder nummer 84472855 en sinds 6 januari 2022 ben ik lid van de VVOC (Vereniging Verpleegkundig Overgangsconsulenten).

Mijn praktijk

De naam van mijn praktijk is gebaseerd op de vertaling van het woord ‘weegschaal’ in het Latijn: ‘scalae’.

Tijdens de overgang vindt er een verschuiving/schommeling plaats in de hormoonhuishouding van de vrouw. Door deze verschuivingen en schommelingen in onze hormoonhuishouding en stofwisseling wordt de inwendige ‘weegschaal’ in onbalans gebracht. Het gevolg daarvan is dat er overgangsklachten kunnen ontstaan. 

Twintig procent van alle vrouwen ervaart weinig tot geen klachten van en tijdens de overgang. Dit betekent dat tachtig procent van alle vrouwen klachten ervaart tijdens de overgang. Vijf procent van deze vrouwen heeft zelfs zoveel last van deze overgangsklachten dat zij niet meer normaal dagelijks kunnen functioneren.

Als Verpleegkundig Overgangsconsulent heb ik binnen mijn praktijk een belangrijke visie. Ik wil zorg op maat leveren aan mijn cliënten. Hierbij is het mijn eerste prioriteit om de wensen en behoeften van mijn cliënten centraal te stellen. Tijdens een consult begeleid ik de cliënte aan de hand van deze wensen en behoeften. Dit doe ik door middel van tips en adviezen over onder andere leefstijl, positieve gezondheid, supplementen en voeding, die specifiek gericht zijn op de overgangsklachten waar zij op dat moment last van heeft.

Kwaliteitsgarantie en vergoedingen van de praktijk

Als Verpleegkundig Overgangsconsulent ben ik BIG-geregistreerd onder nummer 69003569030.

Ik ben aangesloten bij de VVOC (Vereniging Verpleegkundig Overgangsconsulenten) onder lidmaatschapsnummer 2022040.

Voor het waarborgen van kwaliteit binnen mijn overgangspraktijk ben ik lid van de V&VN (Verpleegkundigen & Verzorgenden Nederland) en opgenomen in het kwaliteitsregister.

Om deze kwaliteit van zorg optimaal te behouden en ervoor te zorgen dat ik deze optimaal kan blijven leveren, blijf ik op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen door middel van webinars, congressen en bijscholingen.

Reviews

Een paar maanden geleden had ik veel last van vermoeidheid, en op mijn werk kon ik maar moeilijk geconcentreerd blijven. Ik dacht zelfs dat ik een burn-out of zo had, maar toen hoorde ik van een vriendin dat het weleens aan de overgang kon liggen. Op haar advies heb ik een afspraak gemaakt met Désirée, die me uitlegde wat er aan de hand was en wat ik aan mijn klachten kon doen.

Toen ik twee maanden later terugging naar de praktijk voor de evaluatie, waren mijn klachten veel minder, en ik functioneerde weer beter, ook op m’n werk. Achteraf denk ik: had ik de stap om naar de praktijk van Désirée te gaan maar eerder gezet, want dan was me een hoop ellende bespaard gebleven!

- Ingrid

Maak alvast
een afspraak!

Ben jij al overtuigd? Ik wil je graag helpen bij het omgaan met of het afkomen van je overgangsklachten.